موشن گرافیک به عنوان یکی از ویدیوهای تبلیغات ویدیویی، یک طراحی گرافیکی محرک است برای دیجیتال مارکتینگ مفید است. نوشتن یک سناریو مناسب و قدرتمند اساس ساخت یک موشن گرافیک موفق است. یک موشن گرافیک خوب ترکیبی از صدا و تصویر مناسب برای روایت یک داستان جذاب است. اما با این وجود بسیاری از نویسندگان سناریو موشن گرافیک فراموش میکنند که برای این رسانه خاص مینویسند. سناریو و طراحی کاملاً به هم وابسته هستند چرا که بدون نوشتن سناریو نمیتوان طراحی را آغاز کرد.
اگر قصد ساخت موشن گرافیک برای شرکت یا مجموعه خود را دارید و قصد دارید خودتان سناریو آن را آماده کنید، در این مطلب از وبلاگ استودیو سلمک به روند نوشتن و آماده سازی سناریو موشن گرافیک پرداختیم.
مراحل آماده سازی سناریو موشن گرافیک
قبل از نوشتن سناریو موردنظر، لازم است از خودتان سوالهای مختلفی بپرسید تا مشخصات موشن گرافیک را به خوبی مشخص کنید. به عبارت دیگر قبل از هر اقدامی باید فاکتورهایی مانند مدت زمان موشن گرافیک، هدف نهایی موشن گرافیک و پیام مدنظرتان را مشخص کرده تا بتوانید نوشتن سناریو را شروع کنید. در ادامه هر کدام از این مراحل را شرح خواهیم داد.
تعیین مدت زمان موشن گرافیک
مدت زمان مشخص برای موشن گرافیک میتواند تعیین کننده تمام جزئیات پروژه شما باشد. در واقع محتوای تولید شده باید با مدت زمان مورد نیاز مطابقت داشته باشد. ویدئویی با اطلاعات کم و معمولا کسل کننده و ناتمام به نظر میرسد. از طرفی نیز ویدیوهایی با اطلاعات زیاد جذاب نخواهد بود و حوصله کاربر را سر میبرد.
البته ناگفته نماند که مدت زمان موشن گرافیک به هدفتان نیز بستگی دارد. به عنوان مثال اگر قصد دارید از آن برای تبلیغات محصولاتتان استفاده کنید بهتر است این ویدیو جذاب و کوتاه باشد. در آخر نیز میتوانید بسته به رسانهای که قصد دارید موشن گرافیک را در آن منتشر کنید، دقیقه یا ثانیههای فیلم موردنظرتان را تعریف کنید.
لحن صدای ویدیو
یکی دیگر از فاکتورهایی که باید برای نوشتن سناریو موشن گرافیک آماده باشد لحن مورد استفاده برای رساندن هدف به مخاطبان است. به عنوان مثال برای ویدیوهای آموزشی از لحن رسمی به منظور انتقال واژگان استفاده کنید. لحن ویدئو با استفاده از روش گرافیکی، ریتم، جلوههای صوتی تعیین میشود.
مشخص کردن جزئیات ویدیو موشن گرافیک
حال که مدت زمان و لحن مورد نظرتان برای موشن گرافیک را مشخص نمودید، وقت آن است که اطلاعاتی را که میخواهید ارائه دهید را انتخاب کنید. بروشورها ، ارائههای شرکت یا حتی وب سایت شما ابزاری هستند که میتوانید برای جمع آوری اطلاعاتی که میخواهید در کانون توجه قرار دهید ، استفاده کنید.
شروع نوشتن سناریو موشن گرافیک
اکنون که از طول، لحن و اطلاعات موشن گرافیک مطلع شدید، بیایید به اصل موضوع بپردازیم. ساختاری که برای ارائه اطلاعات در ویدیوی خود انتخاب میکنید به مخاطبان هدفتان بستگی دارد.
انتخاب ساختار ویدیو
قبل از هرچیزی باید ساختار موشن گرافیک و هدف تولید از آن را تعیین کنید. مدلهای زیر جز نمونههای رایج ویدیوهای موشن گرافیک هستند.
- فیلم توضیحی: پیام خود را با استفاده از عناصر مختلف به طور مفصل توضیح دهید.
- فیلم تبلیغاتی: مقدمه، مسئله، راه حل و دعوت به عمل این فاکتور را در موشن گرافیک تبلیغاتی خود اعمال کنید. به عبارت دیگر ابتدا یک مسئله مصور در رابطه با شغل خود ارائه دهید، سپس نشان دهید که راه حل شما این مشکل را حل خواهد کرد و در نهایت دلیل انتخاب شما را برای کاربران روشن کنید.
متنهایی که تصاویر را کامل میکنند بنویسید تا تمام اطلاعاتی را که قبلاً انتخاب شدهاند.
نکات مهم در نوشتن سناریو و طراحی موشن گرافیک
- به هیچ عنوان از موشن گرافیکهای طولانی با داستان نویسی طولانی برای موارد غیر آموزشی استفاده نکنید.
- داستان موشن گرافیک را به شکلی طراحی کنید که در شروع و پایان آن به معرفی شما بپردازد.
- از تکرار موضوعات در موشن گرافیک بپرهیزید و بی جهت فرصت را هدر ندهید.
- در صورت استفاده از گوینده، از او بخواهید تا هیجان را در موشن گرافیک طراحی شده کنترل کند.
- اگر از گوینده استفاده نمیکنید باید به این موضوع توجه کنید که از توضیح نوشتاری طولانی بپرهیزید.
- موسیقی، افکت گذاری صوتی یکی از فاکتورهای موثرموشن گرافیک شما خواهند بود و لازم است از افکتهای صوتی استفاده کنید.
- از رنگهای مرتبط با خدمات، آموزش و یا محصول خود استفاده کنید.
- سرعت موشن گرافیک را به گونهای تنظیم کنید که مخاطب نکات کلیدی را متوجه شود.
- اگر موشن گرافیست هستید سعی نکنید، شخصیتهای معروف کارتونی و یا کاریکاتورهای معروف را بکار ببرید.
- از آنجایی که موشن گرافیک شامل متحرک سازی المانهای گرافیکی دارددر نتیجه از حداکثر خلاقیت خود استفاده کنید.
شناخت مخاطبهای موشن گرافیک
هدف و مخاطب خود را بشناسید. اولین قدم در نوشتن سناریو، تعیین هدف و مخاطب ویدیو است. هدف شما از ساخت این ویدیو چیست؟ آیا میخواهید محصول یا خدمات خود را معرفی کنید؟ آیا میخواهید یک موضوع آموزشی را توضیح دهید؟ یا میخواهید یک داستان را روایت کنید؟ همچنین، مهم است که بدانید مخاطبان شما چه کسانی هستند. سن، تحصیلات، شغل، و علایق آنها چیست؟ شناخت مخاطبان به شما کمک میکند تا سناریویی بنویسید که برای آنها جذاب و قابل فهم باشد.
طرح و ساختار سناریو
پس از تعیین هدف و مخاطب، باید طرح و ساختار سناریو را مشخص کنید. این شامل تعیین صحنهها، شخصیتها، و خط داستانی است. طرح و ساختار سناریو به شما کمک میکند تا ویدیو را به طور منسجم و مؤثر روایت کنید. همچنین از زبان ساده و قابل فهم استفاده کنید. موشن گرافیکها معمولاً برای مخاطبان عمومی ساخته میشوند. بنابراین، مهم است که از زبان ساده و قابل فهم استفاده کنید. از استفاده از کلمات و عبارات پیچیده و تخصصی خودداری کنید. همچنین، از جملات کوتاه و ساده استفاده کنید تا مخاطبان بتوانند به راحتی آنها را درک کنند.
بازنویسی سناریو موشن گرافیک
سناریو خود را بازنویسی کنید. پس از نوشتن سناریو، آن را چندین بار بازنویسی کنید. در هر بار بازنویسی، سعی کنید سناریو را بهبود ببخشید و آن را روانتر و جذابتر کنید. از اینکه محتوای اولیه از دست برود اصلا نگران نباشید. به کارتان ادامه بدهید و حتی اگر شده تمام آن چیزی که نوشتهاید را دور بریزید و از اول شروع کنید. به نوشتههای خود تعصب نداشته باشید زیرا هیچکدام وحی منزل نیستند. وقتی اینطوری به سناریو نگاه کنید، خودتان هم کم کم پی میبرید کدام محتوا برای مخاطبتان مناسبتر است.
ساخت موشن گرافیک با استودیو سلمک
استودیو سلمک یک استودیو تولید محتوای ویدیویی است که به شما کمک میکند ویدیوهای مختلف با کاربریهای متنوع بسازید. از ساخت موشن گرافیک و ویدیوی تبلیغاتی تا ساخت انیمیشن، فیلم، مستند و سریال. اما اگر قصد ساخت ویدیو تبلیغاتی خلاقانه و جذاب دارید و نمیدانید از کجا شروع کنید، با ما تماس بگیرید.